Vojni modul V2

Go down

Vojni modul V2

Postaj  berinni on sub lip 26, 2010 11:01 am

Kao što i sami vidite uskoro prelazimo na V2.Mnogo toga se mijenja a najviše vojni modul.
Naime čitava koncepcija rata i same bitke je potpuno drugačija.
Ovdje možete postavljati pitanja u vezi vojnoga modula a dostupni smo i na chatu SKH.

Počinjemo prvo sa jednim malim tutorialom.

POČETAK

1. Kupite oružje: Idite na marketplace i kupite oružje prema želji. Možete se boriti i nenaoružani, ali šanse protiv naoružanog protivnika su vam jednake nuli. Svakodnevni vam trening povećava ratni skill (weapon skill), a što vam je veći skill, to ćete raditi veću štetu (damage).2. Pridružite se borbi: Kliknite na Join Battle kad je vaš red. Ako ne vidite tipku Join Battle, ili nije vaš red ili zemlja u kojoj se nalazite nije uključena u rat.3. Odaberite oružje: Kliknite na oružje u skladištu (weapon inventory) i zatim kliknite OK4. Rasporedite se na karti: Nađite dobro mjesto gdje ćete se smjestiti. Dijelovi na koje se možete rasporediti su osvijetljena. Kliknite na jedno takvo polje.
Važno: Pregledajte kartu prije nego se smjestite negdje. Nađite mjesto gdje su raspoređene vama prijateljske jedinice ili se konzultirajte s prijateljima. Po karti možete prelaziti koristeći D-pad (objašnjeno kasnije u tekstu), mini kartu ili tipke kursora na tipkovnici.5. Kretanje: Kliknite na Move tipku. Dijelovi na koje se možete pomaknuti su osvijetljeni. Kliknite na dio na koji se želite pomaknuti. Ponovite ako se želite dalje kretati.
Napomena: oružja imaju različita kretanja (pješadija 1 polje,artiljerija 1 polje,tenk 2 polja i helikopter 3 polja). S nekima se možete micati samo jednom u rundi, a s nekima i do 3 puta.6. Napad: Dođite na dio koji kraj sebe ima neprijateljske postrojbe. Kliknite na Attack tipku i kliknite na osvijetljen dio. Otvara se prozor za odabir neprijatelja. Na vrhu vidite svog građanina s oružjem na lijevoj strani. Kliknite na protivnika s liste. Pojavi se odmah do vašeg građanina. Da biste povećali šanse za pobjedu, odaberite booster sa liste(postoji i besplatni booster). Kliknite na Set Attack. Možete promijeniti napad bilo kada u tijeku jedne runde.

7. PvP (Player versus Player) borba: Kada završi odbrojavanje runde, na red dolazi borba. Ako ste pobjednik, te ste pobijedili sve neprijatelje na tom polju, automatski ćete se pomaknuti na to polje. Ako ste izgubili, bit ćete izbačeni s karte. Možete se ponovo pridružiti kada bude vaš red. Napomena: ponovo raspoređivanje znači da se vraćate na isto polje gdje ste poraženi ili ako je ono u rukama neprijatelja, onda na prvo najbliže.8. Obrana: Kad nije vaš red, možete kliknuti na tipku Defend da biste odabrali booster.OSNOVNA PRAVILABitke na poteze
Ako je Vaš red, možete se kretati te napadati. Ako je druga strana na redu, ne možete se kretati ni napadati, ali možete se braniti koristeći booster.

Kako osvojiti polje
Osvajate polje tako da se postavite na njega ukoliko nema nikog na njemu. Ako je pak jedan ili više protivnika na polju, morate ih poraziti sve da biste ga osvojili.

Attackers i Defenders
Zemlja koja napada regiju je "Attacker". Oni su označeni crveno. Ako pripadate strani koja napada, vidjet ćete crvene granice okolo dijelova koje je Vaša strana osvojila.
Defenders pripadaju zemlji kojoj pripada regija koja je napadnuta ili saveznicima. Njihova boja je plava. Ako se borite na toj strani, vidjet ćete plave granice.

Uvjeti pobjede
Da bi pobijedili u bitci, bilo zemllja koja napada ili se brani, mora imati u posjedu 75% polja, uključujući i Capital (glavni grad regije) nakon isteka 24 sata. Ako niti jedna zemlja nema oba uvjeta za pobjedu, bitka se produžuje u mod iznenadna smrt sve dok jedna strana ne ostvari oba uvjeta za pobjedu, ali najviše do 72 sata.

Health limit
40 je minimalni health/wellness koji morate imati da biste se mogli pridružiti bitci.

Raspoređivanje
Uvijek se možete rasporediti u vašon "zoni". Napadačka zona je na lijevoj strani karte, obrambena je na desnoj.

Kretanje
Sve jedinice mogu ići preko šuma, brda, gradova, ravnica i mostova.
Polja s vodom mogu prelaziti samo helikopteri.
Planine mogu prelaziti helikopteri i pješaci.

Boosteri
Boosteri su oruđe kojim možete preokrenuti bitku u svoju korist. Mogu povećati Vašu šansu da pogodite neprijatelja ili smanjiti njegove šanse da pogodi Vas. Neki boosteri nanose veću štetu Vašem protivniku ili povećavaju Vašu štetu tijekom cijele borbe. Neki boosteri smanjuju štetu neprijatelja ili povećavaju šansu za takozvani kritičan pogodak

Ulazak u bitku
Morate imati minimalno 40 wellnessa. Možete se pridružiti i rasporediti samo kada je na Vama red.KARAKTERISTIKE ORUŽJA

- Damage (šteta): Osnovna šteta koju radi oružje po udarcu sa skillom 1. Veći skill za taj tip oružja, veću štetu ćete raditi.

- Attack (napad): Definira Vašu šansu da pogodite neprijatelja u usporedbi sa obrambenom vrijednosti oružja Vašeg neprijatelja.

- Defense (obrana): Definira šanse Vašeg neprijatelja da Vas pogodi u usporedbi sa napadačkom vrijednosti Vašeg oružja.

- Durability (izdržljivost) - Definira koliko puta možete upotrijebiti oružje. Svaka borba smanjuje izdržljivost za jedan.BONUSI

Jedinica protiv jedinice napadački bonus (povećava vlastitu šansu udarca):
- tenk vs pješak
- pješak vs artiljerija
- artiljerija vs helikopter
- helikopter vs tenk

Obrambeni bonusi terena (smanjuju šanse neprijatelju da Vas pogodi):
- pješak u šumi
- tenk na ravnici
- artiljerija u gradovima
- helikopteri na brdima

Bonus obrambenih sustava (smanjuje šanse neprijatelju da Vas pogodi):
Dobit ćete bonus na obrambene atribute Vašeg oružja ako ste u području djelovanja obrambenog sustava. Da biste vidjeli područje djelovanja, kliknite na polje sa obrambenim sustavom. Ako kliknete na tipku "More Info", vidjet ćete koliki je taj bonus.KAKO FUNKCIONIRA PvP BITKA

Kada se borite protiv drugog igrača, Vi i Vaš suparnik na poteze napadate jedan drugog. Šansa da imate početni napad je 50%. Svaki napad ima dva stanja:

1. Provjera pogodak-promašaj (Hit-or-miss check): Ako pucate prema neprijatelju, Vaš napadački atribut (uključujući sve bonuse) se uspoređuje s obrambenim atributom vašeg neprijatelja (uključujući sve bonuse). Čim je ta vrijednost veća, to je veća šansa da ćete pogoditi neprijatelja. Šansu za pogodak možete vidjeti kada odaberete neprijatelja.

2. Šteta (damage): Ako pogodite neprijatelja, šteta se računa temeljem Vašeg skilla za taj tip oružja te bodova prilagodbe utrošenih na štetu za oružje koje koristite. Što je veći Vaš skill za korišten tip oružja, to će biti veća šteta.

I na kraju dolazimo do djela koje nas sve najviše zanima a to jest BOLNICA.

Znači, ako ste u regiji s bolnicom i vaša strana drži bolnicu vi se liječite dok ste u radijusu njenog djelovanja. Recimo izgubite u borbi. Erep će vas liječiti do 40 (samo 2 puta u jednome danu), a bolnica još 25. Onda ostanite tu sljedeći potez(najbolje se povući van dosega neprijatelja) pa će vas liječiti jos 25 i tako dok ne dođete do 100.
Ako regiji nema bolnicu onda morate se izliječi sa paketićima zdravlja.

A sada malo o specijalizaciji vojnih skillova

Artiljerija

Artiljerija je bitna za obranu gradova (na primjer glavnog grada) jer ona tu ima 20% defanzivnog bonusa.
Artiljerija ima prednost nad helikopterima, ali, uzevši u obzir mobilnost helikoptera, ne može koristiti za napadanje istih, već samo za obranu.Radijus kretanja artiljerije je jedno polje.

Pješadija

Pješadija ima prednost nad artiljerijom i bonus od terena u šumama.
Pešadijske jedinice su prvenstveno ofanzivnog karaktera i najefikasnije je koristiti ih za napadanje bitnih mjesta (mostova, bolnica, gradova), posebno ako širom istih ima šume. Pošto je artiljerija zamišljena za obranu gradova, a pješadija ima prednost nad njom, pješačke jedinice će biti vrlo bitne u ofenzivnim operacijama i ne bih ih preporučio za obične civile 2kliktaše, već za aktivnije igrače i članove vojnih jedinica.

Tenkovi

Tenkovi imaju prednost nad pješadijom i bonus u ravnicama. Dodatno ne mogu prelaziti planine što je neka vrsta hendikepa.

Tenkovske jedinice bih preporučio za jedinice koje bi branile ključne točke na karti .Pod ključnim točkama podrazumijevam mostove ili planinske prolaze. Bonus ove jedinice je to što je veliki dio mapa pokriven poljanama, a posebno prilazi mostovima, tako da su ove jedinice vrlo pogodne za obranu takvih točaka. Također, sve bolnice koje sam do sada video se nalaze na poljanama, tako da su tenkovi značajni za njihovu obranu, kao i za prvu liniju obrane gradova (koji se isto obično nalaze okruženi poljanama). U napadačkim misijama bi tenkovi trebali sačekaju sa ulaskom u bitku dok se bitne pozicije ne osvoje od strane bržih jedinica (helikoptera).

Helikopteri

Sve gore spomenute jedinice imaju hendikep vezan za kretanje. Sporo se kreću (po jedan ili dva koraka po potezu) i ne mogu prelaziti sve terene - preko rijeke ne može nitko prijeći, a tenkovi ne mogu ni preko brda da idu. Helikopteri se kreću 3 polja po potezu i prelaze preko vodenih površina.

Helikopteri imaju prednost nad tenkovima i kao takvi mogu koristiti za čišćenje terena od tenkova i ostalih jedinica pred dolazak pješadije i tenkova. Bonus od terena mogu dobiti na brdašce kojih i nema puno, tako da im je to popriličan hendikep. .
Preporučio bih upotrebu helikoptera za brze mobilne operacije i samo za organizirane jedinice. Helikopter je praktički neupotrebljiv u rukama 2kliktaša, a nije posebno jeftin. Uglavnom se koriste ofanzivno. U napadačkim misijama bi bili korišteni za početno oslobađanje puta kojim bi naša vojska došla do ključnih dijelova neprijateljske teritorije. U odbranbeni misijama bi opet bili korišteni za brze napade na mjesta koja su eventualno pala u neprijateljske ruke.

Kada započenete "migraciju" prvo birate novi radni skill, o čemu čitajte ovjde
http://eskh.forumotion.com/pripreme-za-v2-erep-rising-f4/our-i-u-v2-firme-i-specijalizacije-radnika-t39.htm#273

Zatim odabirete novi vojni skill.
Kliknete na transfers military skills.
Otvoriti će vam se:Tu isto ponovite postupak i odaberete jedan od skillova.Ista preporuka vrijedi kao i za radne skillove.

Ne zaboravite da možete mjenjati podešavanja koliko god puta želite sve dok Admin ne objavi krajnji rok.Posle toga roka nećete više moći mjenjati skillove.

Ako imate dodatnih pitanja slobodno pitajte,ovdje ili na chatu.Također bi savjetovao svima da ne mjenjaju radne skillove bez dogovora sa poslodavcem a oni koji se nalaze u vojnim ili paravojnim jedinicama bi trebali vojne skillove mjenjati u dogovoru sa zapovjednicima istih.

pozz svima i nadam se da sam vam barem malo pomogao


Zadnja promjena: berinni; sub lip 26, 2010 12:46 pm; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  broc on sub lip 26, 2010 11:21 am

vote!
sub otprije

broc

Posts : 249
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

vote

Postaj  bono02 on sub lip 26, 2010 11:42 am

vote al mi je puno brate , pitat ču nakon par dana kad mi sjedne


nego koliko če ta borba trajat ?????????

bono02

Posts : 239
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  berinni on sub lip 26, 2010 1:57 pm

je malo podugačko ispalo ali mislim da se isplati pročitati

@ bono02 trajaće minimalno 4 minute 2 minute za napad i 2 minute za obranu i tektada se možeš povući iz bitke,osim ako te pri tvome napadu ne ubiju.
avatar
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  broc on sub lip 26, 2010 6:28 pm

bono ,bono nije Č nego Ć
nauci se vise, to cak i ja znam Laughing

broc

Posts : 249
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  Bili Marlboro on pon lip 28, 2010 11:11 am

Je li postoji mogućnost da se dozna na primjer (sad govorim iz guzice), većinski odabir vojnih skillova igrača pheonixa? Da li postoji takva statistika negdje? Ako na primjer je 60% penixa izabralo tenkove, 20% heliće, 10% pješadiju i 10% artiljeriju, onda bi mi po svemu sudeći trebali izabrati da budemo helikopteri zbog bonusa koji helići dobivaju protiv tenkova. Jel ovo ima smisla?
avatar
Bili Marlboro

Posts : 50
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

:((

Postaj  Dark Heinz von Vader on pon lip 28, 2010 11:12 am

Pa postoji li nacin da se taj V2 izbjegne? Osim odustajanja od igre...
avatar
Dark Heinz von Vader
Admin

Posts : 156
Join date : 24.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  berinni on pon lip 28, 2010 11:31 am

@bili ne postoji,oni također imaju problema kao i mi ako ne i večih.
Moje osobno mišljenje je da bi trebali imati najviše pješadije ali analize se još uvijek rade.
I sada po novome ako ostaneš na bojnom polju čitavu noć drugi dan dobivaš do 70 well-a.
Ponavljam još jednom da Beta NIJE V2,tj. to nije konačna verzija.
Vidječemo za koji dan šta i kako.
avatar
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: Vojni modul V2

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.