PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Povecalo on pon sij 21, 2013 3:59 pm

Prošlo je 1070 eDana, dakle nešto manje od 3 godine, otkako se SKeH pojavio na političkoj sceni eHrvatske sa svojim programom i politikom kojom je htio promijeniti eHrvatsku nabolje. U to, možemo reći već, pradavno doba stvarala se jedna nova eHrvatska, no taj proces nije bio ni jednostavan ni ugodan – dugo je trebalo truda da ePolitika i život u našoj eZajednici postane ono što je danas, odnosno da pobijedi svijest da svaku eZajednicu čine pojedinci sa svojim pravima i da je država tu da ta prava štiti i jamči.

SKeH je u pogledu prava ePojedinaca vjerojatno učinio više nego bilo koja eLiberalna struja u eHrvatskoj, a ta prava je uspješno produbljivao svojim krajnje lijevim, odnosno eKomunističkim svjetonazorom, a koja ideologija se ukratko može parafrazirati na sljedeći način: „Od svakoga prema mogućnostima, svakome prema potrebama“. Riječ je, dakako, o plemenitoj ideji/viziji zajedničkog suživota ePojedinaca u eZajednici koja se protivi svim oblicima eksploatacije, hegemonije, mržnje, te ekonomskog, političkog, kulturnog i vojnog porobljavanja svakog ePojedinca.

Borba za svakog ePojedinca i usmjerenost na njegova ePrava bila su i ostala osnovna politička načela SKeH koja se mogu (samo teoretski) razgraničiti i podijeliti u dvije podskupine (u praksi čvrsto međusobno povezane):
a) socijalna ePrava svakog ePojedinca – snažan sustav društvenih i moralnih vrijednosti u kome se stalno šire prostori slobode, ravnopravnosti, društvene pravde, jednakosti i solidarnosti među eLjudima, te u kome će čovjek ostvarivati svoju osobnu sreću i razvoj boreći se za napredak eZajednice kojoj pripada, a ne na njen račun;

b) ekonomska ePrava svakog ePojedinca – snažan kult rada i snažna kultura rada i stvaralaštva uz istovremeno jačanje atributa eDržave sa socijalnim likom s krajnjim ciljem izgradnje društva u kojem eRadnici sami i slobodno odlučuju o svom radu i rezultatima svoga rada, odnosno zdravog društva u kojem svaki ePojedinac odlučuje o svom osobnom razvoju, a ne da njime gospodare vlasnici kompanija.


Što smo napravili?

Naša borba za svakog, pa i najmanjeg, ePojedinca ojačala je njegovu poziciju i ulogu u eHrvatskoj. ePolitika se (uglavnom) više ne bavi samo sobom i interesima nekolicine pojedinaca „na vrhu“, već su predmet interesa svake relevantne političke opcije potrebe ePojedinaca i eZajednice koju čine ePojedinci. Politika sve više služi građanima eHrvatske, a ne obratno, iako ni današnje prilike nisu krajnje ostvarenje navedene maksime za koju se SKeH zalaže.

Služba ePolitike eGrađanima pretpostavlja odnos odgovornosti za koji se SKeH zalagao od svojih samih početaka i danas s velikim zadovoljstvom možemo reći da smo doprinijeli stvaranju odgovornije političke eZajednice u kojoj politika „polaže račune“ svojim građanima, osluškuje potrebe i probleme svojih građana i njima se bavi.

Prošla su i vremena kad su ePojedinci bili banirani samo zato jer su na avatarima nosili određenu boju i iznosili drugačija mišljenja i na te promjene SKeH je osobito ponosan budući da je u toj borbi puno truda, energije i resursa u svakom smislu uložio, a što posebno veseli, sve to nije bilo uzalud – eHrvatska danas je sretnije mjesto za život svakog ePojedinca nego što je to bila prije.

Što je pred nama?

Baš kao i prije 1070 eDana eHrvatska je i danas u vrijeme održavanja 1. Programske sjednice Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) na svojoj novoj povijesnoj prekretnici stvaranja jedne nove eZajednice. Nakon dugo vremena eHrvatska se pomladila i brojčano ojačala baby boomovima koji se nižu jedan za drugim, a mlade snage dolaze u sve većem broju. Ono što SKeH u sadašnjim prilikama prepoznaje kao svoj osnovni zadatak, koji je zapravo zadatak čitave naše eZajednice, pronalaženje je odgovora na pitanje kakva to nova i pomlađena eZajednica želimo postati?

„Želimo bolju eZajednicu“, misao/ideja je vjerojatno svakoga u eHrvatskoj, no o pitanju kako točno ćemo je učiniti boljom, nažalost neće svi baš pretjerano razmišljati, a niti će se svi glede odgovora međusobno složiti.

Imajući u vidu trenutnu društvenu zbilju u kojoj je sve više „mladih“ naspram „starih“ i težeći što kvalitetnijoj sintezi ta dva eDruštvena sloja s ciljem boljitka eHrvatske, te čvrsto vjerujući i braneći svoja osnovna politička načela, SKeH će se zalagati za sljedeće ePolitike:

ZA samostalnost i neovisnost ePojedinaca – ePojedinac ne smije biti ovisan o pomoći i milosrđu bilo koga, a najmanje države; država je tu da svakog ePojedinca „postavi na noge“ i stvori sustav u kojem će se svaki ePojedinac samostalno i brzo razvijati.

ZA razvoj ePojedinaca, a posebno eBeba – eHrvatskoj su potrebni fondovi (državni, stranački, apolitični) za ulaganje u training centre; razvoj naših eBeba mora biti dio plana, a ne prepušteno slučaju i stihiji.

ZA sigurnu i snažnu eHrvatsku – eHrvatska treba reorganiziranu, reformiranu, snažniju i učinkovitiju državnu vojsku, ali i snažnu ukupnu vojnu moć koja treba počivati na snažnim ratnicima (neovisno o pripadnosti MU) o čijem razvoju država treba skrbiti.

ZA porezno rasterećenje ePojedinaca – porezi predstavljaju jedan od odnosa između države i pojedinca i SKeH će se zalagati da taj odnos bude partnerski, a ne maćehinski; u tom smislu, SKeH se dosad zalagao i uvijek će se zalagati za što manje oporezivanje rada i potrošnje eGrađana, te za dobrovoljni i solidarni doprinos javnim financijama na temelju odgovornosti i legitimiteta države, te javne podrške i povjerenja.

ZA povećanje minimalne plaće – još jedan od pokazatelja odnosa između države i pojedinca, a koji odnos SKeH vidi kao partnerski u kojemu država ima razumijevanja za potrebe i razvoj pojedinaca, a pritom ne gubi ništa, već samo ekonomski i društveno ostvaruje još bolje rezultate.

ZA državne intervencije u slučajevima ugroze prava ePojedinaca – SKeH smatra kako socijalne, ekonomske i svake druge slobode mogu sezati u mjeri koja ne ugrožava slobode drugih, a kada su slobode i prava drugih pojedinaca ugrožene slobodama tržišta ili kojim drugim mehanizmima, zadaća države je intervenirati u korist onih čija su prava i slobode ugrožene i/ili povrijeđene.

ZA kvalitetno javno informiranje - želimo demokratsku eHrvatsku, a pretpostavka za to je politička odgovornost vlasti, koja polaže račune svojim eGrađanima, te pravodoban i adekvatan sustav javnog informiranja koji jamči političku participaciju svih eGrađana; samo informiran eGrađanin je jak eGrađanin!

ZA društvo eZnanja i eKulture – SKeH je dosad sudjelovao i sudjelovat će u izborazbi i osposobljavanju svakog ePojedinca za sretan i uspješan eŽivot; želimo sretno eHrvatsko društvo s kvalitetnom i raznolikom kulturnom ponudom koja oplemenjuje i kvalitetan sustav koje potiče talentirane eHrvatske umjetnike i afirmira eKulturu u svim svojim raznovrsnim oblicima.

ZA eHrvatsku kao eSvjetsku velesilu – nadići svoju stvarnu veličinu i (malo)brojnost svoje populacije u svjetskoj politici i na svjetskoj bojišnici pretpostavlja sposobnost vanjske politike koju eHrvatska tek mora pokazati u novim okolnostima izmjene postojećih i stvaranja novih saveza, ali i omjera snaga na svjetskoj mapi; SKeH će putem iskustva, znanja i sposobnosti svojih članova inzistirati na aktivnoj vanjskoj politici i diplomaciji i jačanju uloge eHrvatske u vanjskopolitičkim zbivanjima i procesima.

Ovaj program SKeH i određuje i obvezuje.
Program određuje SKeH kao krajnje lijevu eStranku čije su osnovne vrijednosti sloboda ePojedinca, rad ePojedinaca, društvena solidarnost i zadaća države kao jamca i zaštitnika prava ePojedinaca.

Međutim, ovaj program ima i svoju drugu dimenziju, onu nepolitičku. Ovaj program zajednički su stvarali i zastupat će ga članovi koji su ovu Stranku osnovali i članovi koji u vrijeme osnivanja Stranke nisu imali pojma što je eRepublik. To pokazuje da SKeH nije samo striktno politički faktor, već i društvena snaga, odnosno ekipa koju krase bezuvjetno zajedništvo, pluralitet karaktera i osoba koje se već gotovo 3 godine međusobno zafrkavaju, pomažu i uspješno organiziraju glede ciljeva eHrvatske i Stranke. Taj ljudski potencijal SKeH predstavlja jamstvo za više stvari, za koje čvrsto vjerujemo da je nepotrebno da ih izgovorimo, budući da ih znamo i osjećamo, i to ne samo mi, nego i ostali Wink

Program obvezuje SKeH, jer sprečava sindrom tzv.“mačka u vreći“ koji je nažalost sveprisutan na političkoj sceni eHrvatske. Naime, program SKeH znači da svatko ima priliku vidjeti za što se Stranka zalaže i koje vrijednosti i politike zastupa. Svakoga, tko podrži program i rad SKeH u državnim političkim eTijelima, SKeH zastupa i odgovornost za takvo političko zastupanje počiva na ovom programu. SKeH se stoga obvezuje svoj program ispuniti kada ima većinsku podršku i/ili zastupljenost u političkim eInstitucijama, ali i kad nema takvu većinsku podršku ostalih političkih predstavnika, premda u ograničenom opsegu, budući da se SKeH obvezuje svoj program nuditi stalno i drugima, te se za njega zalagati u interesu eHrvatske.

Konačno, SKeH čvrsto vjeruje da zastupanje pretpostavlja međusobna prava i obveze, te odgovornost zastupnika i zastupanih. Zastupani imaju svoje ciljeve, vizije i planove za sebe i zajednicu, a zastupnici odgovornost da te ciljeve, vizije i planove zastupaju. Bez odgovornosti nema ni ciljeva, vizija ni planova, a bez ciljeva vizija i planova nema sretne i uspješne (e)Zajednice. A kakva će biti naša (e)Zajednica, odlučuješ isključivo TI kao politički pripadnik eZajednice koji glasuje i sudjeluje.


Članovi 1. Programske sjednice Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)


-----


Ekipa, ovo je prijedlog renoviranog političkog programa Stranke. Kao što vidite, tekst je zamišljen u obliku koji omogućava da ga se tiska kao novinski članak kad se kao Stranka usuglasimo oko istoga.

Važno je da što više ljudi sudjeluje u raspravi oko ovog programa ovih idućih par dana, jer što je veće sudjelovanje u raspravi oko njega, time je legitimnost programa isto veća.

Razmislite što bi trebalo dopuniti i/ili izmijeniti, jer sudeći prema dosadašnjem stanju stvari, nećemo ga tako skoro mijenjati Very Happy

Povecalo

Posts : 11
Join date : 11.12.2012

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  broc on pon sij 21, 2013 6:58 pm

brate ovo je trebalo napisat. je da je malo previse 'politicki' za igru al u principu se slazem sa svim navedenim. ne zelim se vise misat puno u politiku al vec kad sam procita moram rec da se ipak ne slazem sa ovom tockom: ZA povećanje minimalne plaće

ako neki MU ima firmu u Hr u interesu mu je da je minimalna placa kunu. kad bi opet pokrenuli OURe koji bi sad imali smisla opet nam je u interesu da je min placa kunu. tako da povecanje minimalne place po mom misljenju moze samo stetit. a place su tolike kolike su em zbog danasnje neisplativosti firmi em zbog bahatosti poslodavaca..

broc

Posts : 249
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Very nice Povechalo

Postaj  eTomislav on pet sij 25, 2013 3:30 pm

Vrlo lijepo Povechalo. To je onako, za osobni rast svakog pojedinca i ePojedinca, sviđa mi se. Neću ulaziti u opravdanost pojedine točke, isto sam van politike, ali tu sam negdje.

eTomislav

Posts : 8
Join date : 21.04.2011

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Dark Heinz von Vader on sub sij 26, 2013 10:32 am

Eh ovo je odlicno. Slazem se i sa broc-om da prijedlog o povecanju minimalca stavimo na led. Odmah sutra tj. u nedjelju nakon kratke najave spustamo porez na place.
Jos bi rado dodao nesta. Igrica je strateska i ratna. Politicki modul dozvoljava ceste promijene vlasti. Posto kod nas vec godinama to nije slucaj i isti ljudi vode drzavu i zastupaju je u eSvijetu, dolazi do toga da se vanjskopoliticka stvarnost ne prepoznaje. Parolama i sloganima drzi se javnost na lancu. Heil eden ovo ono. Mi smo vjerni ,vjerniji, najvjerniji. Ali stvarnost je drugacija. Dopustili smo da nam ispred nosa "saveznici" potpisuju mpp-ove sa neprijateljem. Pasivni smo i polako imamo sve manje igraca iz nasih mpp-ova koji pucaju za nas. Zasto? Imamo mi i druge saveznike. Ne samo rumunje , grke i fince. Zasto ne bi jacali odnose sa asgardom? Trebali bi imati zajednicka udaranja sa bosancima. Imamo istog okupatora. Gdje je problem? kako ga rijesiti? I kako konstantno napredovati. Jedno je sigurno. ja vidim ove bitke jucer i danas. Sami pokusavamo se osloboditi i tankamo trosimo se ko brdjani. Okuptor samo ispuca ff i to im je dosta da nas isamaraju. Kakva je korist od tog saveza bila u ovim bitkama?
Vazno je da imamo 25% poreza na place i da placamo clanarinu Edenu ili HQ-u ko ce ga znat. A to sto se modovi ne znaju sporazumit i podesit CoD kako treba to ne grebe nikoga. Ne moze to vise tako drugovi. Mislim da je vrijeme da preispitamo opstanak tog EDEN-a takvog kakav je.

Usput cestitke svima na ulasku u kongres. SAD NA POSAO! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Dark Heinz von Vader
Dark Heinz von Vader
Admin

Posts : 156
Join date : 24.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty ;)

Postaj  bono02 on sub sij 26, 2013 4:26 pm

sve, baš sve samo mi nemoj eliberalno spominjat

07

p.s. čitajući napisano mislim da smo ostali na dobrom putu, nismo mnogo odstupali.... da možda smo puno njabali al drugačije neznamo

plus najponosniji sam što se za nijednog našeg člana ne može prstom prokazati za bilo kakvo djelo kontra edomovine

bono02

Posts : 239
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Povecalo on sub sij 26, 2013 6:13 pm

bono02 je napisao/la:sve, baš sve samo mi nemoj eliberalno spominjat

Zašto? Ja bih spomenuo, jer je naprosto činjenica da smo po pitanju eLjudskih prava generalno učinili više nego što bi to bilo za očekivati od bilo kakvih eLiberala.

Temeljem toga pruža nam se mogućnost da takve eGrađane (takvog RL uvjerenja) lakše "privučemo" sebi.

Osim toga, komunizam kao ideologija prihvaća osnove liberalnih ideja u pogledu prava čovjeka, ALI ih produbljuje dodavanje socijalnog faktora i, dakako, posve drukčijeg viđenja uloge države od liberala. Prema tome, smatram da se ne smijemo 'groziti' naše skrbi o ljudskim pravima i našeg nastojanja da u toj borbi primat imamo mi, a ne ostale liberalne ili kvazi-liberalne stranke, čisto jer nam to može donijeti prednost među građanima/biračima. Bono, ti ćeš se sjetiti kako je, u trenutku kad je Stranka nastajala, bilo neophodno 'ukloniti' ostale lijeve opcije i profilirati se kao jedini zastupnici lijeve ideologije Wink

Osim toga, naša ideološka granica u odnosu na liberale upravo je ta uloga države u zaštiti pojedinaca - pojednostavljeno, komunisti državu vide kao skrbnika i zaštitnika tih prava, a liberali kao 'smetalo'. Naš identitet ne mislim da je izgubljen samo zato jer se uspoređujemo s ostalim opcijama i tvrdimo da smo bolji. Možda brijem, ispravite me ako griješim... scratch

Glede minimalne plaće... Eh, mislim da je to nešto čak kompleksnija svar/tema. Ako nismo za povećanje minimalne plaće, osnovni problem vidim u mogućnosti da nam netko prigovori da smo nedosljedni. Opet pojednostavljeno, ako smo s jedne strane, u ime poboljšanja pozicije radnika, ZA manje oporezivanje rada, zašto smo onda PROTIV tog poboljšanja u odnosu na minimalnu plaću, odnosno zašto su nam odjednom MU-ovi bitniji od radnika? Molim Vas da probamo naći odgovor na to pitanje, jer bismo s istim mogli biti vrlo brzo suočeni affraid

I to još brže uzevši u obzir da je naš kogresnik iz prošlog mandata CroMadafaka prije 6 sati od vremena ovog posta (dakle, da stvar bude gora, u vrijeme primopredaje kongresničkih mandata, a što osobno smatram lošom praksom) predložio smanjenje minimalne plaće s 3 (povećanje predložili iz Krug13) na (starih) 1. pale

Molim Vas da probate naći neku konstrukciju, jer ja imam problema s pronalaženjem iste budući da se s tim ne slažem, ali ponavljam nisam zato a priori protiv, samo čekam neku uvjerljivu argumentaciju koja bi pokazala da je takva razina minimalne plaće u interesu radnika, a opet da ta argumentaicja ne bude "navučena" na način da se tvrdi da će povećanje minimalne plaće dovesti do državnog bankrota i da su onda svi radnici zato naj***li (c'mon! Cool

Povecalo

Posts : 11
Join date : 11.12.2012

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  broc on ned sij 27, 2013 1:53 am

ja i dalje stojim pri tomu da bi min placa trebala ostat na kuni iako je vecina vojnih firmi okolo po svitu. ono za sta se mi po pitanju placa moramo zalagati je smanjenje poreza i to sa 25 posto na 10 i manje. inace ne bi se ja puno misa tu al moram kad pogledam da se skoro niko ne javlja :/

ajmooo di ste ?? kad su prijave za kongres ima vas a kad treba izgubit 10 minuti za procitat nesto i napisat dvi tri rici nema vas! drunken

broc

Posts : 249
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Dark Heinz von Vader on ned sij 27, 2013 9:02 am

Eh brco moj. Zato je demokracija promasaj. Ne samo zbog nezainteresinarosti nego i zbog relativno niskog prosjecnog intelekta u narodu. afro
Dark Heinz von Vader
Dark Heinz von Vader
Admin

Posts : 156
Join date : 24.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  berinni on ned sij 27, 2013 9:40 am

Slazem se da minimalnu placu sada nebi trebalo dizat ali bi trebalo smanjiti income,jer ovo sto je sada je na tragu linica Very Happy
Druga stvar kada govorimo o HV-u problem je taj sto treba dosta ulaganja.Po postrojbi treba cca 500 golda da si osiguraju kolko tolko normalno financiranje,tj da se pokrije raw.
Steta sto to nije napravljeno kada je gold bio 2k cc-a ali sta je tu je jos uvijek se mogu gumare otvoriti koje daju 500 rawa u zemljama sa 100% bonusa.
Osim toga sto treba dosta ulaganja imas i borbu sa vjetrenjacama Very Happy ne mozes nesto mjenjatako oni to ne zele.
Moj prijedlog bi bio da se promjeni zakon o OSeRH ili da se stavi izvan funkcije.Vec sam o tome i pisao u clanku,taj zakon je zastario.
U ehrvatskoj je problem sto mi ne pratimo promjene u igri kasnimo po par mjeseci.

Bebe e tu je najveci problem,imali smo nedavno rw u dalmaciji opet,i siguran sam da smo ustedili nekih 300k kuna jer drzava nije kupovala dmg od stranih MU-ova ali smo izgubili i ca. 30 novih,pitam se sta je vrjednije tih 300k ili 30 beba.
berinni
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Ivana Posavska on ned sij 27, 2013 12:55 pm

Prije svega pozdrav svima.

Vidim nesto ste malo i aktivni pa da i ja dodam svojih par zrna mudrosti (gluposti).

Provela sam par dana na vašim kanalima pa su mi sljedece sitnice upale u oko.

1. Podjela Omladina

Ideja super, realizacija se moze fino popraviti. Zaista imate aktivne članove koji su na kanalu više manje stalno i oprema je zaista dostupna non stop. Dva ili tri puta sam vidjela da dolazi do greske tokom podjele, tj. Podjeli se duplo jer ljudi koji dijele su preaktivni i u najboljoj namjeri da posalju sto prije posalju obadvojica .
Obavezno bih uvela prijavnicu. Višestruke su prednosti. Prvo i osnovno je jednostavna evidencija potrošnje te tko je podjelio. Računica je u tome trenutku vrlo jednostavna. Transparentnost i dobro racunovodstvo su zdrav temelj u svakom sustavu.
Ono što mozete nadograditi je iskoristavanje te opreme koju koristite u interesu stranke ali i eHrvatske (koji uvijek moraju biti povezani). Uz link profila bih obavezno uvela i voting sekciju.
Odmah i direktan primjer. Imate Povecala, Berinnia ili vojne zapovijedi eRH. Ili opcenito neki clanak koji je vitalan za eHR ili za SKH. Jednostavno u prijavnicu stavite link clanka i broj vota na clanak koji ste stavili. Lijep instrument da svoje clanke stavite na prvu stranicu bez da placate, a vjerujte prva strana donosi mnogo više čitaoca. Vaša riječ ce se dalje čuti.
Kada nemate neki clanak u interesu stranke stavite zapovijedi eMORHa, zadnje vrijeme zapovijedi ne stižu na mjesto gdje bi trebale biti. Važno je naš dmg kanalizirati i pokušati ga uvijek fokusirati na pravu borbu. Upravo to je jedan od načina.
Ljudima nece biti problem a dobivate jedan fini voting projekt koji vas ništa ne košta.
Ukoliko imate bilo kakvih problema sa prijavnicama i spreadsheetovima rado cu to odraditi za vas i sve vam napraviti. I naravno prepustiti odgovornima da koriste. Krenite lokalno, ako se dobro pokaze mozemo ovo lijepo prosiriti, cak lagano i poceti financirati dio stranke.

2. Sub za Sub

Josh jedna akcija koju mozete provesti unutar stranke. Vecina vas ima novine. Napisemo pravila, otvorimo novi upitnik i formular i unutar stranke organizirano podijelimo subove.
Radi na principu : na spredsheetu su svi koji su se prijavili. Otvorimo novine, lupimo sub i posaljemo poruku igracu kojeg smo subali da nam vrati subscription. Vrlo jednostavna forma i ideja. Jednostavno kao stranka pomognimo nasim igracima da lakse dodju do media mogul medalje. Mnogi kupuju subove pa im uštedimo koju kunu uz ovaj program.

3. Edukacija igrača
Svi se slazemo da je edukacija novih igraca zaista vrlo važna. Ovdje bi mogli napraviti isto dosta veliki korak naprijed. Bilo bi odlicno kada bi skupili par ljudi i napravili bazu pitanja i odgovora za mlade igrace u vezi igre. Razmisljam i dalje tocno kako implementirati samu izvedbu ali vjerojatno bih nudila nagradu od 0,19 za trening golda za najbolje rjesavanje samog testa. Svaki tjedan mjenjati pitanja i najboljim mladima pokloniti taj besplatni trening. Povezujemo dvije vrlo bitne stvari u ovoj igri, edukaciju sa treningom koji je vjerojatno bitniji za mlade igrace od same podjele oruzja.
Igracu koji najbolje poznaje mehanike igre omoguciti 24 satno votanje/subanje novina ako ih ima preko prva dva koraka.

4. Trening centar Fond

To bi bio jedan od najtezih ali u isto vrijeme najkvaliteznijih poteza. Pokusaj da svoje najaktivnije clanove lagano nadogradimo goldom za trening centre. Naglasak bi bio na aktivne igrace koji su aktivni na kanalima, koji rade za dobrobit stranke. Zaista ne posjedujem informacije sa kolikim fondom golda baratate ali jednom mjesecno dva ili tri igraca podici do q3 – q2 trening bi morali moci isfinancirati.
Odabir kome pomoci bi trebalo odabrati jednim oblikom dodjeljivanja DKP pointova kako se to radi u raznim MMOima. Jednostavno listu napraviti i lagano. Vjerujem da kvalitetan rad na duge pruge se uvijek pokaze dobar i kvalitetan.

5. Novine i javnost

Koliko god se cesto gnušali raznoraznih stranačkih pamfleta i oglasa koji ništa ne govore u eMedijima nešto slično bi bilo mrak. Ali ne bez sadržaja. Uvedimo tjednik, gdje objavljujemo naše korake. Čime smo se bavili. Jednostavno pokrenimo barem prva tri koraka za pocetak. Pa lijepo sve to sažeto i lijepo sročeno objavimo u novinama. Koliko smo podijelili igračima, koje akcije imamo unutar stranke. Što smo postigli sa njima. Naglasimo da svaka akcija pomaže cijeloj eHR, da zaista radimo. Nismo pusta prica i obecanja.
Lijepo tjednik da piše par ljudi, da sve ne padne na leđa jednog čovjeka konstantno. Podjelimo na politički dio, dio za naše akcije i projekte, dio o crvenoj gardi te dio gdje predstavljamo linkove naših članova te samim time naše članove.

Sve ovo što sam napisala su samo djelici jednog velikog mozaika koji ako se uhvatimo posla mozemo napraviti bez pola frke uz zezanciju, a vjerujem da bi pomoglo prije svega eHR a nakon toga i stranci. Ideje i sve što sam navela su prilicno sirove, svaku od njih mogu objasniti u detalje i više manje za sve navedeno imam rješenja.

Naravno sve dodatne sugestije ili ideje treba uklopiti i napraviti jedan kvalitetan projekt koji ce se pozitivno odraziti na eHr..

Ivana Posavska

Posts : 3
Join date : 25.12.2012

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  berinni on ned sij 27, 2013 5:38 pm

bravo ivana Smile svaka ti ko u njegosa Smile
berinni
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  broc on ned vel 03, 2013 7:03 am

@Ivana

1. sigurno da je bolja prijavnica. uveli smo je. sta se tice linka clanka i votanja dobra ideja al se moze protumaciti kao kupnja al ako ce tu biti i mod clanci mislim da je ok. druga stvar moze se desit da je neko vec i da vote pa ne zna broj; ajde da se i to risit nek napisu samo da su dali vot ili tako nesto. treca i najvaznija stvar neko ce trebat refresirat svaki dan te linkove clanaka, a to je vecini nama zajebancija xd. sve u svemu dobra ideja al ne znam dali se isplati toliko zajebavat oko par votova dnevno. ako se nekome da ja ga podrzavam Smile

2. pokrenite meni nije tesko posubat 50-100novina, al mozda da prosirite i na ostale građane jer eto nek u stranci ima 50tak ljudi koji ce sudjelovat ,a 50 subova ne znaci puno..

3. odlicna ideja da ubije malo ovu dosadu. sicam se jos onog radmanovog erep kviza..osobno moga bi pomoc puno oko sastavljanja pitanja, ako bude vremena i oko edukacije i organizacije.

4. garda ima svoj fond i vecina srestava se nalazi na orgu Med Group. iz fonda (koji se puni donacijama i clanarinama gardista) garda financira opremu garde i omladine vecim djelom, te posuđuje golde gardistima, ugl kad im treba za dizanje treninga, a oni te golde uredno vrate kad skupe. evo sada smo na ovom zadnjem popustu posudili 170 golda. na org idu i goldi od kongresa koji pomazu u stranackim podjelama i za opremu omladine. ovaj put nisu svi uplatili pa molim naređene u stranci da opomene one koji nisu (ustupim popis donatora) i ako ne uplate do kraja mandata izbacit ih iz eventalne liste za buduce kongrese izbore.
sta se tice fonda koji bi nekom izgradio treninge besplatno hm velika je to para i treba to izfinancirat. nezz koliko su drugi u mogucnosti al garda i ja osobno ne lezimo u lovi :/

5. novine da trebalo bi malo cesce pisat. ne sicam se kad je izasa neki clanak o omladini, o gardi koji put ja napisem i za koji dan cu opet,sad kad se vratia povecalo nabaci on koji clanak.. ugl trebalo bi neki tjednik izbacivat sa podacima o podjeli omladine, novostima u stranci, gardi, nabacat neku vijest iz svijeta i hrvatske ,neku salu itd..

eto to je to ima lose gramatike ima malih slova al 8 ujutro je proslo ,a ja jos nisan isa spat Very Happy

zzzzz

broc

Posts : 249
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  mskero on čet oľu 14, 2013 11:00 pm

ajme kolko teksta, ne mogu to sve čitat xd
mskero
mskero

Posts : 139
Join date : 26.12.2010
Age : 24

Korisnički profil

[Vrh] Go down

PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.) Empty Re: PROGRAM SKeH / 1. Programska sjednica Centralnog komiteta Saveza Komunista eHrvatske ( 21.01.2013. – 23.01.2013.)

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.