IZBOR PREDSJEDNIKA KONGRESA

Go down

IZBOR PREDSJEDNIKA KONGRESA

Postaj  Valkirya Vala on sub srp 16, 2011 2:46 pm

KONGRES eREPUBLIKE HRVATSKE
saziv lipanj/srpanj 2011.

IZBOR PREDSJEDNIKA KONGRESA

S obzirom na rezlutate službene rasprave o prijedlogu uvođenja funkcije Predsjednik Kongresa eRepublike Hrvatske otvara se procedura izbora Predsjednika Kongresa. Procedura je slijedeća:

1. Nakon otvaranja ovog topica u periodu od 24 sata predstavnici parlamentarnih stranaka moraju predložiti svog kandidata odgovorom na ovaj topic. Kratko predstavljanje kandidata je poželjno. Predloženi kandidati moraju biti Kongresnici. Kongresnici se mole da ne postaju u ovu temu dok se ne otvori glasanje. Svaki post će biti tretiran kao spam i kao takav uklonjen uz dodjelu warning pointa posterima.

2. Kada istekne rok od 24 sata iz prve točke (subota 16.07.2011 u 22 sata) službeno se otvara glasanje o predloženim kandidatima. Da bi kandidat bio izabran za Predsjednika Kongresa mora dobiti potporu natpolovične većine (50%+1) Kongresnika koji pristupe izboru.

3. Da bi rezultati glasanja bili važeći glasanju mora pristupiti najmanje polovica Kongresnika koji su se prijavili u Kongresnu grupu na ovom forumu. Ukupno se prijavilo 35 Kongresnika što znači da glasanju mora pristupiti 18 Kongresnika da bi isto bilo valjano.

4. U slučaju da ni jedan od predloženih kandidata ne dobije natpolovičnu većinu dva kandidata s najvećim brojem glasova idu u drugi krug glasanja u kojemu vrijede ista pravila kao i u prvome.

5. Radi ubrzanja procedure svaki krug glasanja može završiti u trenutku kada jedan od kandidata skupi potreban broj glasova za izbor. Iz istog razloga svaki krug traje najviše 24 sata. U slučaju da se u 24 sata ne skupi potreban kvorum izbor se može produžiti samo jednom za 12 sati. Ako se ni tada ne skupi potreban kvorum cijela procedura se poništava i ostavlja se novom sazivu da je ponovi.

6. Svi Kongresnici se ovim putem pozivaju da o ovom izboru obavijete svoje PP-ove i da ih zamole da potaknu sve Kongresnike da što prije pristupe glasanju.


U Kongresu eRH, 15.07.2011.

----------------


President Party call :3 Razz
Valkirya Vala
Valkirya Vala

Posts : 9
Join date : 19.05.2011
Age : 31
Location : Argentina

Korisnički profil

[Vrh] Go down

Re: IZBOR PREDSJEDNIKA KONGRESA

Postaj  berinni on ned srp 17, 2011 1:06 pm

tu sam Very Happy
berinni
berinni
Admin

Posts : 208
Join date : 13.05.2010

Korisnički profil

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.